Welcome Hand

 

VELKOMMEN HÅND
Mette Winckelmanns soloudstilling hos Avlskarl Gallery undersøger interaktion imellem hånd, materiale og rum. Netop hånden og dens tegn har altid spillet en afgørende rolle, ikke mindst tilbage i renæssancen og barokken. Håndens tegn kunne læses både som en velsignelse og forbandelse – og stadig i dag er den knyttet til nærvær, behov og begær, kroppens redskab som muliggør handling.
I udstillingens værker er stykker af allerede bearbejdet, vævet og indfarvet stof klippet og revet ud af sin oprindelige sammenhæng, for derefter at blive samlet i en ny sammenhæng, en konstruktion, der tager udgangspunkt i en form for grid. Dette grid er dannet ud fra det enkelte værks eget mål og i hvert værk håndteres dette udgangspunkt forskelligt.
Collagernes overflade lader ingen tvivl tilbage om netop håndens fysiske nærvær. Folder, flossede kanter og lagdelte opbygninger afstedkommer og manifesterer rytme og repetition, og I udstillingens både mindre koncentrerede og større monumentale værker rækkes ud efter hele kroppen.
I forbindelse med ferniseringen VELKOMMEN HÅND den 10. Marts 2016, er der reception for Mette Winckelmanns artist-book, som også bærer udstillingens titel. Bogen tager udgangspunkt i ligestillingsproblematikker, diskussioner om identitet og vilkår, og udgives i forbindelse med 100 året for vedtagelse af Danmarks Riges Grundlov af 1915. Kvinder kunne nu deltage i valg både som vælgere og som kandidater. En anden gruppe der også fik stemmeret i 1915 var “folkehold”: folk i landbruget, tjenestefolk eller lærlinge og svende inden for handel og håndværk.
Pressemeddelelse, Galleri Avlskarl

 

 

This entry was posted in projects, projects 2016/17. Bookmark the permalink.